„Cel mai bun vaccin impotriva bolilor infectioase comune este o dieta adecvata.” (Organizatia Mondiala a Sanatatii)

„Scleroza multipla, o boala ce in final isi lasa victimele complet paralizate, este una dintre afectiunile de care sufera mii de oameni din lumea vestica. Si totusi, aceasta boala este complet necunoscuta africanilor, asiaticilor si sud americanilor care nu au „beneficiat” de excelenta medicina vestica. Scleroza laterala amiotrofica, o boala teribila a sistemului neuromuscular este, de asemenea, necunoscuta de toti cei din zonele mentionate. Aceeasi situatie este si cu miopatia si distrofia musculara intalnita numai la vestici. Epilepsia care este in crestere in tarile dezvoltate este foarte rar intalnita in celelalte tari. Nevrozele anxioase, nevroza compulsiva si, in general, bolile mintale severe de care sufera milioane de pacienti din lumea vestica sunt aproape necunoscute in aceste grupe ce nu au „beneficiat” de medicina moderna si vaccinare.” ( din discursul profesorului Georges Vithoulkas, 1994 , Parlamentul Suediei ).

duminică, 19 aprilie 2009

Scleroza in placi poate fi vindecata cu tratamente apicole

Articol publicat in revista “Formula AS”, 2007
Se numeste leuconevraxita, scleroza multipla sau scleroza in placi si este, fara indoiala, una dintre cele mai cumplite boli ale secolului. In lumea medicala este unanim acceptat faptul ca nu exista un tratament cu adevarat eficient contra acestei afectiuni. Medicamentele conventionale pot incetini boala si pot ameliora simptomele, insa nu reusesc sa o stopeze si nu pot ajuta la recuperarea functiilor alterate de leuconevraxita.
Terapiile naturale, in special gimnastica yoga, ajuta, se pare, la incetinirea bolii si, important, in multe cazuri ajuta la restabilirea unor functii perturbate. In suplimentul nostru naturist, “Asul verde”, am publicat un amplu grupaj de articole care contineau cele mai importante remedii cunoscute pana la ora aceea, de ameliorare a sclerozei in placi. La scurta vreme, aveam sa primim insa o stire-eveniment. Doamna doctor CRISTINA AOSAN, colaboratoarea revistei noastre, ne informa ca izbutise sa sintetizeze un tratament cu eficienta maxima, care vindeca total leuconevraxita. Eficienta era verificata pe zeci de cazuri, ce dovedeau remisia bolii. Intrucat numarul cititorilor nostri care solicita, cu disperare, remedii contra sclerozei in placi este urias, am considerat necesar sa-i solicitam autoarei tratamentului explicatii.

“Baza tratamentelor o constituie doua produse apicole: laptisorul de matca si veninul de albine”, Dr. CRISTINA AOSAN, membra a Societatii Romane de Apiterapie

- Chiar se poate vindeca scleroza in placi, d-na doctor?
- Atat rezultatele practice obtinute pana acum prin terapia naturista, cat si ultimele cercetari stiintifice facute cu produse naturiste, ne dau speranta ca intr-adevar se poate. Timpul si munca vor arata in continuare adevarul. Referindu-ma la experienta mea directa, pot spune ca toti cei care au urmat consecvent tratamentele prescrise au obtinut rezultate mai mult decat incurajatoare. In prezent elaborez un studiu statistic, perfect documentat stiintific, care sa puna in evidenta ceea ce eu am observat in practica, si anume ca scleroza multipla se poate ameliora pana la disparitia totala a simptomelor.

- Cati pacienti ati tratat cu succes pana acum?
- Deocamdata, am aproximativ 40 de pacienti care au urmat consecvent terapia, adica s-au mobilizat si au putut respecta rigorile tratamentului prescris. Toti cei 40, oameni cu varste cuprinse intre 20 si 68 de ani, se simt mult mai bine dupa acest tratament, dar deocamdata doar la 9 dintre ei am o documentatie solida, pentru a putea sustine ca scleroza multipla s-a ameliorat simtitor, lucru documentat atat simptomatic, cat si prin investigatii.
Medicina actuala vrea dovezi clare, palpabile. Desi cele cateva zeci de pacienti pe care i-am tratat se simt mai bine, adica treptat si-au imbunatatit coordonarea miscarilor, au inceput sa le dispara paraliziile, tulburarile de echilibru, nu am pentru toti analize imagistice care sa ateste faptul ca sistemul lor nervos se insanatoseste. La cei noua pacienti pe care i-am amintit, am deja imagini RMN care atesta faptul ca celulele nervoase se refac. Petele care aratau distrugerea tecii de mielina pe suprafete extinse in creier pur si simplu se retrag de la o analiza la alta.

- Ce-i diferentiaza pe cei noua pacienti vindecati?
- Acesti noua pacienti de care vorbesc sunt mai vechi si au avut timp sa faca mai multe RMN-uri. Probabil ca si la ceilalti analizele sunt bune, insa nu le recomand sa faca RMN prea des, pentru ca aceasta analiza, care supune organismul la campuri electromagnetice intense, poate fi daunatoare sistemului nervos daca este repetata la intervale mici de timp. Asadar, rezultatele sunt mai mult decat incurajatoare, dar e nevoie de timp pentru a prezenta un studiu solid elaborat.

- In ce constau tratamentele aplicate de dumneavoastra?
- De la bun inceput vreau sa va spun ca nimic din ceea ce am facut pana acum pentru pacientii cu scleroza multipla nu vreau sa ramana secret. Aplic remedii naturiste a caror folosire nu am descoperit-o eu, ci altii de la care am invatat si eu, si de aceea mi se pare important sa transmit informatia mai departe. Singurul meu merit - daca se poate vorbi despre asa ceva - este ca am pus cap la cap niste informatii si am avut curajul si consecventa sa le aplic intr-o afectiune. Apoi, am cautat mereu sa imbunatatesc demersul terapeutic prin observarea atenta a pacientilor si prin achizitia de informatii noi din lumea medicinii naturiste. Iar aceasta munca a mea vreau sa o pun in slujba celor care sunt acum in suferinta. Intre altele, am fost de acord sa dau acest interviu si pentru a da cat mai multe informatii si a-i “provoca” astfel pe ceilalti medici sa verifice la randul lor in practica ceea ce eu afirm. Si ca sa va raspund la intrebare: baza tratamentelor aplicate pana acum o constituie doua produse apicole - veninul de albine (care se administreaza sub forma de intepaturi) si laptisorul de matca (care se administreaza oral). La acestea, se mai adauga polenul de albine care joaca un rol important in tratarea acestei afectiuni. Veninul de albine se aplica in straturile superficiale ale pielii, sub forma de injectii intradermice sau de intepaturi directe care se fac pe puncte de acupunctura, pe anumite zone consacrate pentru terapia sclerozei multiple sau chiar in vecinatatea unor zone din sistemul nervos afectate de boala. Tratamentul cu venin de albine ajuta la restabilirea unor functii ale sistemului nervos cum ar fi cele motorii, senzitive, de coordonare. De asemenea, se pare ca tratamentul cu venin de albine este cel ce stopeaza evolutia bolii. Laptisorul de matca are un alt rol foarte important in cadrul tratamentului si anume, acela de a ajuta celulele din sistemul nervos distruse de boala sa se regenereze.

- Exista si alte tari din lume unde se experimenteaza acest tratament?
- Recent, la un simpozion medical din Tokio, la care am avut sansa si onoarea de a fi invitata, s-au prezentat cercetarile facute de echipa doctorului Shoei Furukawa de la Laboratorul de Biologie Moleculara al Universitatii Farmaceutice din Gifu (Japonia), care a aratat ca sub actiunea laptisorului de matca organismul produce in tesutul nervos toate tipurile de celule nervoase, prin diferentierea acestora din celule stem. Aceste studii foarte documentate, facute pe culturi de celule si, in etapa superioara, pe soareci de laborator, ne confirma ca ceea ce am vazut pe RMN-ul pacientilor tratati de mine este adevarat: pur si simplu portiunile de creier afectate de boala se refac.

“Bolnavii care incep din timp tratamentul au sanse sa se restabileasca complet”

- Sa intelegem ca pacientii cu scleroza in placi nu doar ca pot spera la stoparea bolii, ci si la restabilirea lor completa?
- Este prematur sa spun ca pentru toti pacientii cu scleroza multipla este posibil acest lucru. Insa sunt convinsa ca cei care incep din timp, inca de la primele simptome ale bolii, acest tratament au sanse foarte mari sa se restabileasca complet. De fapt, cei la care boala s-a declansat de putin timp raspund foarte repede la tratament, spre deosebire de cei la care boala este avansata si la care este necesar un timp mai lung pentru a aparea rezultate pozitive. Insa majoritatea, indiferent de stadiu, raspund bine la tratament in cele din urma.

- Analizele pe care mi le-ati aratat inaintea acestui interviu sunt foarte convingatoare. Totusi e greu de crezut ca doar cu trei produse ale stupului puteti vindeca o boala pe care medicina moderna, cu tot arsenalul sau, nu aputut sa o invinga.
- Am afirmat ca veninul de albine, laptisorul de matca si polenul sunt produsele de baza cu care lucrez, insa tratamentul este mai complex. Scleroza multipla este o boala degenerativa si de aceea lupta cu ea este mai dificila si trebuie dusa pe mai multe planuri. Pacientii mei trebuie sa tina o dieta destul de stricta: fara zahar, fara margarina, fara produse cu aditivi sintetici, fara carne (in cazuri exceptionale este permisa carnea de pui si de peste). In schimb, incurajez consumul fructelor si al legumelor crude, al leguminoaselor, al semintelor neprelucrate termic, al mierii de albine. Alimentatia joaca un rol esential in combaterea, dar si in prevenirea acestei boli.

Baza tratamentului pentru scleroza in placi: veninul de albine …

- Scleroza multipla poate fi prevenita? Aceasta boala nu se datoreaza unor cauze genetice?
- Nu se poate nega rolul predispozitiei genetice in aparitia acestei boli, insa exista date statistice clare care arata ca la persoanele care consuma multe alimente cu aditivi sintetici, ori modificate genetic, multa hrana suprarafinata, probabilitatea de a aparea scleroza in placi este mult mai mare. Si anumite vaccinuri pot declansa aceasta boala. Este celebru in lumea medicala imensul scandal declansat in Franta de un vaccin antihepatitic, ce a produs tulburari grave de sanatate la peste 30.000 de persoane, care au dat in judecata firma producatoare. Ei bine, din aceste 30.000 de persoane, nu mai putin de jumatate, adica 15.000, sufera de scleroza in placi. Asadar, mare atentie la vaccinuri, pentru ca excesul de zel in a deveni imuni fata de prea multe infectii poate deregla grav sistemul imunitar, care va incepe sa atace propriul organism.

- Tratamentul dvs. e dificil? Se stie ca remediile naturiste au eficienta in timp…
- Referitor la tratament, este bine de stiut ca el are doua faze: prima dureaza cateva saptamani, si are rolul de a dezintoxica organismul si de a-l pregati pentru partea principala a terapiei. Abia dupa aceasta faza pregatitoare se poate trece la tratamentul forte, cu venin de albine administrat intradermic, cu laptisor de matca, alaturi de celelalte produse ale albinelor si de plante medicinale administrate in functie de complexitatea situatiei fiecarui pacient. O alta componenta extrem de importanta a tratamentului este cea psihologica si spirituala. Pentru a reusi sa invinga boala, pacientul trebuie sa-si invinga mai intai temerile, pesimismul, indoielile si sa reuseasca sa gandeasca pozitiv, sa-si gaseasca tonusul interior si credinta in vindecare. Psihicul este cheia de bolta in vindecarea sclerozei multiple, dupa cum este cel mai adesea si factorul determinant in debutul acestei boli, care apare in conditiile tensiunii psihice, ale stresului puternic si prelungit.

- Ce sanse exista ca aceasta forma de tratament sa fie adoptata si de alti medici?
- Cred ca mari, deoarece nu sunt singura in demersul meu. Cel care ma sprijina foarte mult este doctorul Stefan Stangaciu, dupa parerea mea cel mai redutabil practicant al terapiilor cu produse apicole. Apoi, sunt si colegii mei din proaspat infiintata Societate Romana de Apiterapie. Este drept ca pana acum, cele mai mari ecouri le-a avut munca mea in strainatate, dar sunt optimista si cred cu tarie ca in curand se va acorda o mult mai mare atentie si la noi in tara acestor tratamente.

- Practicati medicina de mai bine de zece ani, intr-un sat izolat din Banat: Semlacu Mare. Imi vine greu sa cred ca practicarea actului medical intr-un loc uitat de lume (pana si drumul ce duce la dvs. este neasfaltat) poate avea rasunet international…
- Nu intentionez sa va flatez, dar rampa mea de lansare a fost acel articol despre activitatea mea, pe care l-ati publicat in revista “Formula AS” cu ani in urma, si pentru care va multumesc. Pornind de la el am fost contactata de multi oameni si, treptat, am reusit sa fiu cunoscuta si in strainatate. Tratamentele de care vorbim acum le-am prezentat deja la congrese si conferinte internationale, cum ar fi cele de la Passau (Germania), Madrid (Spania), Atena (Grecia), de la Melbourne (Australia), de la Tokio (Japonia). Nume mari ale medicinii sunt foarte interesate de ceea ce facem eu si colegii mei, medici apiterapeuti in prezent, si si-au exprimat dorinta de a veni in Romania, spre a ne impartasi experientele.

- O ultima intrebare: cunoscand impactul enorm al revistei noastre in lumea oamenilor bolnavi, veti avea timp sa va ocupati de sutele de pacienti care va vor “asalta” dupa acest articol?
- Este o intrebare dificila, pe care ma bucur totusi ca mi-ati adresat-o. Intr-adevar, sunt un singur om si nu este usor sa raspund zecilor si sutelor de solicitari simultane ale bolnavilor care vin in valuri dupa un asemenea articol. Din moment ce am dat acest interviu, inseamna ca ma voi stradui sa fac tot ceea ce este omeneste posibil, pentru a-i ajuta pe cei care apeleaza la mine. Ii rog insa pe viitorii mei pacienti sa aiba rabdare si… perseverenta, pentru ca nu doar eu, ci chiar si reteaua de telefonie nu face fata numeroaselor apeluri date in acelasi timp. De altfel, sunt constienta de imposibilitatea de face totul singura, si de aceea nu tin nimic secret din aceste tratamente, pentru ca si alti medici sa poata prelua si continua aceasta munca. De aceea, mai importanta decat munca mea personala cu pacientii este posibilitatea de a transmite informatiile despre aceste terapii, catre cat mai multi medici, lucru pe care dorim sa-l realizam prin cursurile de apiterapie pe care le vom organiza prin intermediul Societatii Romane de Apiterapie.

Doua cazuri concludente

B. T. - 23 ani (barbat)
Boala a aparut pe fondul unei perioade de stres intens si indelungat (un an si jumatate). Pacientul era fumator (10 tigari pe zi), mare consumator de bauturi de tip cola, menite sa-l tina treaz. Scleroza multipla a debutat cu parestezii ale degetelor mainii stangi, extinse rapid la intreaga mana, apoi la intregul brat si ulterior la intregul hemicorp stang. Dupa o luna, au aparut parestezii si la mana dreapta, concomitent cu scaderea fortei si aparitia senzatiei de frig la mana stanga. Efectueaza un examen RMN la o luna de la debut (22.12.2003), care arata leziuni de demielinizare la nivelul creierului si la nivelul maduvei vertebrale cervicale.

Starea la prima consultatie (12.01.2004)
Pe langa cele descrise anterior, nu mai simtea deja nimic la nivelul mainii stangi, care uneori tresarea involuntar. Avea senzatii de curenti electrici, care circulau in corp de mai multe ori pe zi. Nu poate lucra la computer, nu poate conduce masina, nu poate juca fotbal, nu poate face, in general, sport, nu se poate incheia la nasturi, sireturi. Incepe tratamentul cu produse apicole si plante medicinale.

Tratamentul efectuat
In prima luna de tratament ia plante medicinale: lavanda, captalan (Petasites hybridus), urzica, sanziene galbene - sub forma de ceaiuri. Mai ia tinctura de echinacea, tinctura de paducel. Tratamentul apiterapeutic consta in administrarea interna de propolis, laptisor de matca, polen, miere. Tratamentul extern cu venin de albine se face prin masaj in lungul coloanei vertebrale si paravertebral bilateral, cu Apireven (unguent cu venin de albine, produs de Institutul Apicol n.r.), de trei ori pe saptamana.
Dupa prima luna de tratament, pacientul trece la terapie cu venin de albine injectabil, cate trei sedinte pe saptamana. Se continua tratamentul cu produse apicole, precum si cel cu plante. Se introduc suplimentar: trei-frati-patati, macesul, busuiocul-cerbilor (Mentha pulegium).

Efecte
Dupa o luna de tratament creste usor forta in mana stanga, paresteziile sunt diminuate, la fel ca si durerile. Nu mai simte rece.
Dupa doua luni de tratament (s-a inceput terapia cu venin injectat) pacientul nu mai are dureri, paresteziile apar numai in stari de oboseala, poate conduce masina.
Dupa cinci luni de tratament forta musculara este aproape normala la maini, paresteziile sunt diminuate, sensibilitatea tactila este in curs de recuperare, senzatiile de curenti electrici in corp apar rar.
Dupa opt luni de tratament, la mana stanga devin posibile miscarile fine (poate scrie la tastatura, poate incheia un nasture). Nu mai exista senzatii de curenti electrici in corp.
Dupa unsprezece luni de tratament, singurele simptome prezente sunt localizate la mana stanga: parestezii inconstante si cu intensitate mica, rar durere de intensitate mica. Face de doua luni antrenamente de arte martiale. La un RMN de control, doua leziuni au disparut, iar celelalte descrise la examinarea anterioara sunt estompate si net diminuate.
Dupa doi ani si jumatate de tratament nu mai prezinta nici un simptom, traieste normal, are un psihic excelent. Urmatoarele doua RMN-uri de control au aratat regresia progresiva a leziunilor de demielinizare.

P.T. - 26 ani (femeie)

Boala a debutat in ianuarie 2003 (la 23 de ani), cu tulburari de vedere, remise in 2 saptamani sub tratament cu vitamine B. Anterior acestor simptome, pacienta avea un consum exagerat de cafea (0,5 l/zi), fuma de 9 ani cate 20 tigari pe zi. In mai 2003, pe fond de stres si oboseala, apare un puseu de hipertensiune arteriala, iar peste cateva zile, pareza hemicorp stanga, fara fata, care se remite intr-o saptamana. Apoi reapare pareza, mai grava decat prima, cu mers dificil, vorbire greoaie, imposibilitatea de a scrie, vedere neclara, dureri de cap in zona fruntii. S-a facut RMN si s-a stabilit diagnosticul de scleroza multipla. A urmat tratament cu corticoizi doua luni, apoi tratament naturist cu acupunctura, masaj, ceaiuri, tincturi, regim alimentar.

Starea la prima consultatie (27.05.2004)
Pacienta se deplaseza cu greutate, are parestezii si senzatie de disconfort la atingerea mainii si piciorului drept si a fetei. Are vederea neclara, desi poate citi. De cativa ani, are lapsusuri de memorie. Cantareste 84 de kilograme. Analiza RMN arata multiple imagini rotund-ovalare cu aspect de demielinizare in ambele emisfere cerebrale si in trunchiul cerebral. Cea mai mare leziune are dimensiunile: 23,5 / 20,5/ 34,3 mm.

Tratamentul efectuat
In prima luna de tratament ia plante medicinale: galbenele, captalan, urzica, coada-soricelului - sub forma de ceaiuri. Mai ia tinctura de echinacea, ulei volatil de lavanda si pulbere de Fucus vesiculosus. Tratamentul apiterapeutic consta in administrarea interna de propolis, laptisor de matca, polen, miere. Tratamentul extern cu venin de albine se face prin masaj in lungul coloanei vertebrale si paravertebral bilateral cu Apireven, de trei ori pe saptamana.

Dupa prima luna de tratament, pacienta trece la terapie cu venin de albine injectabil, cu “Venex 20″, iar dupa 5 luni, din motive financiare, continua cu venin autohton, cate trei sedinte pe saptamana. Doza: cate 0,05 ml de venin pe fiecare punct, crescand progresiv numarul de intepaturi pana la 16 intr-o sedinta; dupa 10 luni de tratament s-a redus doza la 0,025 ml/ 1 punct. Se continua tratamentul cu produse apicole inceput, precum si cel cu plante. Ca plante se introduc suplimentar: sulfina (Melilotus off), ventrilica (Veronica off.), busuiocul-cerbilor.

Efecte
Dupa o luna de tratament se simte mai bine, deficitul motor este in imbunatatire, paresteziile au inceput sa se retraga, la fel si senzatia de disconfort la atingerea fetei, vederea imbunatatita, greutate 81 Kg.
Dupa doua luni de tratament (s-a inceput terapia cu venin injectat) mersul este normal, paresteziile mult diminuate, greutatea: 79 Kg.
Dupa cinci luni de tratament paresteziile se localizeaza numai la degetele IV si V ale mainii drepte, palma, antebrat, pana deasupra cotului. Intensitatea paresteziilor este mult diminuata; senzatia de disconfort la atingerea obrazului drept si a mainii drepte este mult diminuata. A reluat serviciul de 2 luni (este economista).
Dupa opt luni de tratament paresteziile sunt numai la degetul V, palma si antebrat, pana sub cot cu intensitate scazuta. Senzatia de disconfort la atingerea fetei si mainii este in continua scadere. Lapsusurile sunt usor diminuate.
Dupa unsprezece luni de tratament se simte foarte bine, de 1 luna face exercitii fizice zilnic, cate 1 ora pe zi. Greutatea: 74 Kg. La un RMN de control se vad multiple leziuni de demielinizare, toate avand aspect regresiv, cu dimensiuni mult diminuate fata de examinarea anterioara. Leziunea cea mare descrisa anterior, paraventricular stanga, are acum doar 8-9 mm.
Dupa aproape doi ani de tratament, se simte foarte bine, face zilnic gimnastica, merge mult pe jos, paresteziile sunt in continua diminuare, atat ca intensitate cat si ca suprafata. Senzatia de disconfort foarte slaba, doar la nivelul urechii drepte, pe o mica zona. Lapsusuri mult rarite. Greutatea: 69-70 Kg. Se simte foarte bine si lucreaza de 5 luni cu norma intreaga.

Ce este scleroza multipla?
Este o boala care atinge invelisul protector al fibrelor nervoase, asa incat ele nu mai transmit corect impulsurile motorii si senzitive. Bolnavii de scleroza multipla (multi dintre ei cu varste sub 30 de ani) se confrunta mai intai cu senzatii puternice de ameteala, cu lipsa de forta musculara si de coordonare, uneori cu tulburari de vedere. Apoi, boala evolueaza si apar dificultatile in mers si in vorbire, paralizia pe suprafete tot mai extinse, pacientul nu mai poate munci, nu mai poate relationa normal si apar in consecinta probleme emotionale, care la randul lor accelereaza evolutia bolii. Fazele finale ale acestei afectiuni sunt teribile: pacientul nu se mai poate deplasa, nu mai vede, creierul este tot mai mult afectat, uneori impreuna cu maduva spinarii, la unii dintre pacienti putand aparea in stadii avansate tulburari de memorie si de rationament, dementa, moarte prin paralizia centrilor vitali.

Doamna doctor CRISTINA AOSAN poate fi contactata la telefonul: 0788/41.14.77, pe e-mail-ul: msaosan@gmail.com
(Contul Societatii Romane de Apiterapie este RO03 RZBR 0000 0600 0970 4510, la Raiffeisen Bank)

9 comentarii:

  1. mie mi se pare un lucru extraordinar. adica pare un studiu cu a rezultate cu devarat revolutionare. nu pot sa nu constat insa ca articolul preluat din Formula As (respectiv interviul) este datat in anul 2007. Pana la momentul actual (11 august 2009), insa, pe marea baza de date stiintifice medicale Medline (www.pubmed.com) nu apare nici un studiu de genul acesta, cu rezultatele extraordinare expuse in articolul de fata. mai mult decat atat, in aceiasi baza de date numele distinsei doamne doctor (incercati "Aosan C"), deasemenea NU EXISTA. intrebarea se pune: 1. dna dr nu a avut in final rezultatele scontate deci studiul este NUL? 2. articolul asta este de la bun inceput o mare MINCIUNA pentru spalati pe creier? In oricare caz, va faceti o favoare stergandu-l, pentru ca postandu-l nu demonstrati decat ca sunteti rau informati si/sau rau voitori.
    Singurul articol care face o analiza mai vasta a studiilor cu subiectul de mai sus il puteti gasi tot in www.pubmed.com cu ID-ul 17583756. Din nou, numele doamnei doctor nu apare pe nicaieri. Este foaaaarte bizar, mai ales ca ar fi iesit un articol minunat cu cei 9 pacienti "reusiti".
    Respect!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu pot sa raspund decat din experienta mea proprie - am avut boala lyme cu tulburari asemanatoare cu cele descrise in articol. Am scapat fara sa cred ca voi reusi dupa 3 ani de tratament antibiotic dur zilnic numai cu acest regim alimentar si cu niste produse menite sa trateze malaria. Daca te uiti pe internet sigur nu vei gasi tratamente pentru lyme bazate pe plante sau fara antibiotice. De asemenea, nu exista nicaieri succesele inregistrate cu aceste metode. Ele sunt totusi reale. Mentionez ca nu am ccrezut nici o clipa ca ma voi vindeca. Dupa 3 ani de antibiotice nu ma credeam in nici un remediu. Acest regim alimentar si plantele au functionat fara ca eu sa cred ca voi reusi. Nu am fost tratata de Dna Dr Aosan pt Lyme. Am urmat un tratament in Germania. Medicul a vazut ca nu il cred si mi a spus simplu - urmati regimul si simptomele vor dispare treptat. 60% din pacienti se vindeca in 3 luni a zis el si restul de 30% in 6 luni. In final, a spus - unii pacienti nu se vindeca niciodata. Probabil ca acestia nu urmeaza totusi regimul de viata. Asa a fost.Va doresc toate cele bune!

      Ștergere
  2. si apropos, de ce este scris in paranteza contactului dnei dr numarul contului asociatiei? pentru donatii? hahahaha! sunteti de ras!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Incredibil, incredibil... chiar se poate scrie orice, fara consecinte. Serios, va simtiti bine cind afirmati ca exista tratament pt o boala incurabila? Si deloc penibil, cind cea mai sumara cercetare demonsteaza contrariul? Ei bine, sa nu zic vorba mare, dar cei care spun ca exista o cura, fara cea mai mica baza stiintifica (nu Formula As...), chiar ar merita sa fie o data "vizati", sa se convinga singuri ce "cure" exista.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Baza stiintifica exista ...scleroza in placi poate fi vindecata prin inhibarea producerii hormonului de crestere din hipofiza , insa aceste cercetari sunt cenzurate de industria bolii si a medicamentelor care au interesul ca oamenii sa ramana bolnavi. In sprijinul acestei idei va invit sa studiati documentarul de aici http://www.trilulilu.ro/doctorul-gernez-cancerul#ref=profil

      Ștergere
  4. " pacientul nu se mai poate deplasa, nu mai vede, creierul este tot mai mult afectat, uneori impreuna cu maduva spinarii, la unii dintre pacienti putand aparea in stadii avansate tulburari de memorie si de rationament, dementa, moarte prin paralizia centrilor vitali"

    Stim,cum se manifesta "sfirsitul" bolii,dar,nu TREBUIE sa speriati cititorii,cu astfel de afirmatii.

    RăspundețiȘtergere
  5. Daca se efectueaza tratamentul si boala se amelioreaza sau se vindeca. Dupa incetarea tratamentului, este posibil ca boala sa reapara?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Raspund tot din experienta mea - daca se deviaza de la acest regim de viata (legume si fructe crude, sport, relaxare si eliminarea aditivilor conservelor zaharului prajelilor etc) reapar tulburarile treptat sau mai rapid in functie de cat de mare este devierea si cat de indelungata. Este valabil si pt Lyme pe care il am eu si pt scleroza in placi - am din nefericire o prietena atinsa de aceasta boala de la 26 de ani.

      Ștergere
  6. Exista o singura solutie! Eu stiu care! Pot fi contactata pe mesenger sau Facebook! Nu pot comenta aici!

    RăspundețiȘtergere

„Cel mai bun vaccin impotriva bolilor infectioase comune este o dieta adecvata.” (Organizatia Mondiala a Sanatatii)

„Scleroza multipla, o boala ce in final isi lasa victimele complet paralizate, este una dintre afectiunile de care sufera mii de oameni din lumea vestica. Si totusi, aceasta boala este complet necunoscuta africanilor, asiaticilor si sud americanilor care nu au „beneficiat” de excelenta medicina vestica. Scleroza laterala amiotrofica, o boala teribila a sistemului neuromuscular este, de asemenea, necunoscuta de toti cei din zonele mentionate. Aceeasi situatie este si cu miopatia si distrofia musculara intalnita numai la vestici. Epilepsia care este in crestere in tarile dezvoltate este foarte rar intalnita in celelalte tari. Nevrozele anxioase, nevroza compulsiva si, in general, bolile mintale severe de care sufera milioane de pacienti din lumea vestica sunt aproape necunoscute in aceste grupe ce nu au „beneficiat” de medicina moderna si vaccinare.” ( din discursul profesorului Georges Vithoulkas, 1994 , Parlamentul Suediei )

HARTĂ ARTICOLE

Vaccination Could kill or destroy your children PROOF!

TVR -exterminarea romanilor-STERILIZAREA FETELOR SI FEMEILOR

Merk si vaccinurile cancerigene

Mercurul